
השבוע נוספו כמה מאמרים מעניינים בפורטל החינוך " ידע וסקרנות דיגיטלית" היכולים לסייע למורים ולתלמידים בתקופה הלא שגרתית כעת :
לקראת חידוש הלמידה מרחוק : כמה לקחים ותובנות מתקופת סגרי הקורונה

פעילות הלמידה מרחוק בתקופת סגרי הקורונה התמקדה יותר מדי בלמידה סינכרונית בזום והזניחה את השילוב הנכון בין שיעורים סינכרונייים ושיעורים א-סינכרונים ,
רוב התלמידים מקשרים את צורת הלמידה מרחוק למפגש בווידאו קונפרנס, בו הם רק אחד מהריבועים הקטנים על המסך שמרכיבים את סך הכיתה המלאה. אך למידה מקוונת יעילה זקוקה להרבה יותר מסתם "חדר ישיבות" מקוון וריבועים קטנים על המסך.
צריך להבין שגם הפדגוגיה משתנה. כל צורת הלמידה משתנה. אנחנו לא אמורים ללמד בזום כמו שלימדנו בכיתה. זה לא עובד. השיעורים צריכים להיות בנויים לגמרי אחרת, ברצועות זמן קצרות יותר, בצורה שהרבה יותר מפעילה את התלמידים, ובשילוב של יחידות סינכרוניות ואסינכרוניות. יש גם הרבה מאוד דגש על קשר אישי עם התלמידים".
לסקירה בפורטל " ידע וסקרנות דיגיטלית" (קישור)
למידה מרחוק – לא רק מפגש וידאו
בואו ננסה מודל אחר

חפציה בן ארצי , היא אחת ממדריכות התקשוב הטובות ביותר במערכת החינוך , היא מאמינה בסקרנות, חדשנות ושיתופיות. מתקשבת ומלמדת. מצאנו לנכון להביא סרטון וידאו שלה מאתמול וגם כמה השלמות דידקטיות של פרקטיקות תקשוב שהוכיחו עצמן אצל מורים ומורות.
גוגל קלאסרום גם במשולב עם גוגל MEET: כמה עצות מועילות להפעלת תלמידים

הוראה באמצעות גוגגל קלאסרום מייעלת את העבודה והלמידה – התלמידים יכולים לראות את כל המשימות שלהם בדף המשימות, וכל החומרים מועברים באופן אוטומטי לתיקיות בדרייב שלהם.
גוגל משיקה עכשיו תכונות חדשות שיאפשרו למורים להוסיף שאלות לסרטוני היוטיוב הכלולים בקורס, כדי לחדד ולכוון את התלמידים לפרטים החשובים כבר בזמן הצפיה בסרטון. השאלות יצוצו על המסך תוך כדי השיעור והתלמידים יוכלו לענות עליהם ולדעת אם ענו נכונה – בזמן אמת. המורים יראו סקירה כללית של ההתקדמות ויקבלו תובנות על תלמידיהם, כגון עם אילו שאלות הם התקשו ואילו נושאים צריכים חיזוק